Prăjitură cu cireşe

Cea mai bună prăjitură cu cireşe o poţi prepara chiar acum urmând indicaţiile noastre.
Ingrediente
250 g făină 225 g zahăr 150 ml lapte 3 ouă 1 praf de copt 1 praf de sare 500 g cireşe fără sâmburi 100 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Mod de preparare
Se spală cireşele în apă rece şi se lasă apoi în apă circa 20 de minute pentru a înlătura eventualii „musafiri” nepoftiţi. Se clătesc din nou, se scot sâmburii şi se lasă la scurs într-o sită. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până la consistenţa unei creme spumoase, se adaugă laptele rece, apoi treptat făina cernută cu praful de sare şi praful de copt, amestecându-se cu o lingură de lemn. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă dreptunghiulară medie unsă şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază cireşele scurse bine de zeamă. Se dă la cuptor pentru circa 40-45 de minute. Se taie după răcirea completă şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.