Prăjitură cu cireşe

prajitura cirese jpeg

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 8 porţii

Ingrediente

300 g făină

225 g zahăr

150 ml lapte

3 ouă

1 praf de copt

sare

600 g cireşe

100 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de preparare

Alegi cireşe coapte, le rupi codiţele şi le laşi 30 de minute în apă rece pentru a îndepărta eventualii viermişori. Le scoţi sâmburii şi le laşi la scurs într-o strecurătoare.

Freci gălbenuşurile cu zahărul până devin o compoziţie cremoasă, adaugi laptele rece, încorporezi albuşurile bătute spumă tare, iar la final adaugi în ploaie făina cernută cu praful de sare şi praful de copt.

Torni totul într-o tavă medie unsă şi tapetată cu făină, aşezi deasupra cireşele scurse şi dai la cuptorul bine încălzit pentru circa 40-45 de minute. Dacă vrei să nu se ducă cireşele la fundul prăjiturii, le tăvăleşti înainte prin făină.

O porţionezi rece, în tavă, o pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie şi o serveşti.