Prăjitură cu cireşe

prajitura cirese jpeg

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 8 porţii

Ingrediente

300 g făină

225 g zahăr

150 ml lapte

3 ouă

1 praf de copt

sare

600 g cireşe

100 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de preparare

Alegi cireşe coapte, le rupi codiţele şi le laşi 30 de minute în apă rece pentru a îndepărta eventualii viermişori. Le scoţi sâmburii şi le laşi la scurs într-o strecurătoare.

Freci gălbenuşurile cu zahărul până devin o compoziţie cremoasă, adaugi laptele rece, încorporezi albuşurile bătute spumă tare, iar la final adaugi în ploaie făina cernută cu praful de sare şi praful de copt.

Torni totul într-o tavă medie unsă şi tapetată cu făină, aşezi deasupra cireşele scurse şi dai la cuptorul bine încălzit pentru circa 40-45 de minute. Dacă vrei să nu se ducă cireşele la fundul prăjiturii, le tăvăleşti înainte prin făină.

O porţionezi rece, în tavă, o pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie şi o serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg