Prăjitură cu cireşe. Reţetă franceză

Deserturile pe bază de cireşe sunt printre cele mai apreciate. Alege din propunerile noastre reţetele care-ţi fac cu ochiul!
Prăjitură cu cireşe. Reţetă franceză - Ingrediente
500 g cireşe 200 g făină 3 ouă 120 g zahăr câteva picături esenţă vanilie un vârf cuţit sare 80 g unt 250 ml lapte un aluat de foetaj
Prăjitură cu cireşe. Reţetă franceză - Mod de preparare
Cureţi cireşele de codiţe şi sâmburi şi le laşi la scurs. Amesteci făina cu zahărul şi sarea, apoi încorporezi ouăle unul câte unul. Baţi foarte bine compoziţia şi la sfârşit adaugi esenţa de vanilie. Adaugi apoi încet laptele, să nu facă aluatul cocoloaşe. Aluatul trebuie să aibă consistenţa asemănătoare cu cel pentru clătite. Ungi tava cu unt. Pui aluatul de foietaj îmbrăcând tava cu el, peste el torni încet aluatul şi aşezi cireşele. Coci tarta aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte. Ca să fii sigură că s-a copt, înfigi o scobitoare în mijlocul tartei: dacă e coaptă, scobitoarea trebuie să fie curată. Şi gata, cea mai bună prăjitură cu cireşe, o reţetă franceză.