Prăjitură cu cireşe şi brânză

prajitura cu cirese si branza jpeg

Au ele un preţ încă piperat, dar asta nu înseamnă cu trebuie să pregătim tolba cu reţete de deserturi cu cireşe. Această prăjitură cu cireşe şi brânză este irezistibilă. Acrişoară, proaspătă şi răcoroasă, este desertul care te ademeneşte oricând cu încă o felie, şi încă una.

Prăjitură cu cireşe şi brânză - Ingrediente (10 porţii)

Pentru blat 4 albuşuri 1 praf de sare 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 70 g făină 25 g amidon porumb 100 g fulgi ciocolată

Pentru umplutură

350 g cireşe fără sâmburi

1 linguriţă esenţă vanilie

600 g brânză ricotta sau brânză de vaci

250 g zahăr

2 gălbenuşuri

Pentru decor:

100 g cireşe

150 ml frişcă

50 g ciocolată rasă

2 plicuri jeleu roşu

Prăjitură cu cireşe şi brânză - Mod de preparare

Pentru început, presari 100 g zahăr peste 350 g cireşe fără sâmburi şi le laşi la scurs o oră. Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Apoi baţi gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat până debvin cremoase şi adaugi treptat făina cernută cu amidonul. Încorporezi uşor albuşurile bătute spumă şi fulgii de ciocolată. Torni aluatul într-o formă cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit la 180° C 30 de minute.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu esenţa de vanilie şi zahărul până obţii o cremă omogenă. Apoi adaugi gălbenuşurile şi mixezi bine împreună. După ce s-a răcit blatul îl tai în două şi îl poţi însiropa cu sucul de la cireşe. Aşezi prima felie de tort pe o tavă şi o ungi cu jumătate din crema de brânză. Pui cireşele şi acoperi uniform cu brânza rămasă.

Acoperi cu cel de-al doilea blat şi torni deasupra jeleul roşu preparat în prealabil conform instrucţiunilor de pe pachet. Ornezi tortul cu frişcă, cireşe şi fulgi de ciocolată şi-l dai la rece 3-4 ore.

Tartă cu cireşe

Tartă cu cireşe

Tartă franţuzească cu cireşe

Tartă franţuzească cu cireşe

Brioşe cu cireşe

Brioşe cu cireşe