Prăjitură cu cireşe şi brânză

Reţeta de prăjitură cu cireşe şi brânză pe care am pregătit-o pentru voi astăzi este printre preferatele noastre şi încercăm să o pregătim în fiecare an ori de câte ori avem ocazia. Evident, că se pot folosi şi cireşe din compot ori vişine. Aşa că, poftiţi la masă!
Prăjitură cu cireşe şi brânză - Ingrediente
Ingrediente aluat 250 g făină 40 g unt 20 g drojdie 40 g zahăr 1 ou 125 ml lapte
500 g cireşe curăţate
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
100 ml smântână
2 ouă
1 pacheţel de zahăr vanilat
150 g făină
150 g zahăr
100 g unt la temperatura camerei
Prăjitură cu cireşe şi brânză - Mod de preparare
Pentru blat, în laptele cald se dizolvă drojdia, iar untul se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. Apoi, se amestecă drojdia dizolvată cu făina, zahărul şi oul. Aluatul se
acoperă şi se lasă să crească la cald. Pentru umplutură se amestecă zahărul cu ouăle până se obţine o cremă spumoasă, în care se adaugă brânza, smântâna, zahărul vanilat şi
300 g cireşe. Aluatul se aşază la copt într-o tavă (28x30 cm) tapetată cu hârtie de copt şi peste el se pune umplutura. Pe loc se prepară firimiturile prin amestecarea celor trei ingrediente. Trebuie să iasă o compoziţie neomogenă, care se presară deasupra umpluturii din tavă. Se aşază celelalte 200 g de cireşe şi se dă la copt pentru 55 minute. Se lasă prăjitura cu cireşe şi brânză să se răcească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.