Prăjitură cu cireşe şi brânză

prajitura cu cirese si branza jpeg

Reţeta de prăjitură cu cireşe şi brânză pe care am pregătit-o pentru voi astăzi este printre preferatele noastre şi încercăm să o pregătim în fiecare an ori de câte ori avem ocazia. Evident, că se pot folosi şi cireşe din compot ori vişine. Aşa că, poftiţi la masă!

Prăjitură cu cireşe şi brânză - Ingrediente

Ingrediente aluat 250 g făină 40 g unt 20 g drojdie 40 g zahăr 1 ou 125 ml lapte

500 g cireşe curăţate

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

100 ml smântână

2 ouă

1 pacheţel de zahăr vanilat

150 g făină

150 g zahăr

100 g unt la temperatura camerei

Prăjitură cu cireşe şi brânză - Mod de preparare

Pentru blat, în laptele cald se dizolvă drojdia, iar untul se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. Apoi, se amestecă drojdia dizolvată cu făina, zahărul şi oul. Aluatul se

acoperă şi se lasă să crească la cald. Pentru umplutură se amestecă zahărul cu ouăle până se obţine o cremă spumoasă, în care se adaugă brânza, smântâna, zahărul vanilat şi

300 g cireşe. Aluatul se aşază la copt într-o tavă (28x30 cm) tapetată cu hârtie de copt şi peste el se pune umplutura. Pe loc se prepară firimiturile prin amestecarea celor trei ingrediente. Trebuie să iasă o compoziţie neomogenă, care se presară deasupra umpluturii din tavă. Se aşază celelalte 200 g de cireşe şi se dă la copt pentru 55 minute. Se lasă prăjitura cu cireşe şi brânză să se răcească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.