Prăjitură cu cireşe şi nuci

praji de cirese jpeg

Cireşele sunt extraordinar de bune în prăjituri. Dacă trece sezonul lor, poţi folosi cu încredere cireşe glasate sau cireşe din dulceaţă. Sunt la fel de bune ca şi cele proaspete. Încă ceva! Pentru aceste deliciu foloseşte un soi dulce şi cărnos, cum sunt pietroasele.

Ingrediente

300 g unt moale 250 g zahăr pudră 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat zeama de la 1 lămâie 350 g făină 1 praf de copt 2 linguri cacao 1 linguriţă scorţişoară

Pentru cremă

600 ml frişcă lichidă

2 linguri

ciocolată cu alune tartinabilă

200 g cireşe fără sâmburi

Pentru decor

200 g cireşe fără sâmburi

2 pliculeţe gelatină roşie

200 g nucă

Preparare

Pentru blatul de cacao, mixezi untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat, ouăle şi zeama de lămâie. Adaugi făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi scorţişoara. Torni aluatul într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată şi introduci în cuptorul preîncălzit, aproximativ 40 de minute.

Tai blatul în două, numai după ce s-a răcit complet. Pentru cremă, baţi frişca lichidă până se întăreşte, apoi încorporezi ciocolata tartinabilă.

Împarţi crema în două şi o pui în vase diferite. Amesteci o parte din cremă cu 200 g de cireşe şi o întinzi pe primul blat de pandişpan. Acoperi cu cea de-a doua foaie şi apoi întinzi uniform frişca rămasă.

Pentru decor, pui cireşele şi miejii de nucă deasupra prăjiturii. Acoperi cu gelatină roşie preparată în prealabil conform instrucţiunilor de pe pachet şi introduci prăjitura la frigider 2 ore. O tai în momentul servirii.