Prăjitură cu cocos şi ananas, un desert irezistibil

prajitura cu cocos jpeg

Vara, deserturile răcoritoare sunt cele mai îndrăgite. Încearcă o prăjitură delicioasă cu cocos şi ananas, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

Pentru blat

6 linhuri zahăr

6 ouă

3 linguri făină

1 vârf cuţit de sare

3 linguri amidon

1 plic zahăr vanilat

3 linguri apă

3 linguri ulei

Pentru cremă

200 ml smântână pentru frişcă

250 ml frişcă lichidă

400 g ananas din compot

3 linguri zahăr

2 linguri fulgi de cocos

1 plic zahăr vanilat

fulgi de cocos, pentru decor

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol, amesteci gălbenuşurile împreună cu apa, uleiul şi zahărul vanilat. Mixezi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi adaugi treptat zahărul până se topeşte complet. Cerni făina, amidonul, apoi încorporezi gălbenuşurile până obţii o compoziţie omogenă.

Torni amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelezi. Dai la cuptor, la foc mic, până ce blatul capătă o culoare aurie şi trece testul cu scobitoarea. Laşi să se răcească complet şi îl tai în două pe orizontală. Scurgi ananasul de sirop şi îl dai la blender până obţii un piure. Poţi lăsa şi bucăţele mai mari prin el. Într-un bol, mixezi frişca lichida împreună cu smântâna şi zahărul. Adaugi cocosul, ananasul şi omogenizezi. Întinzi jumătate din crema pe prima foaie de blat. Nivelezi. Aşezi deasupra blatul rămas, pui restul de cremă, apoi presari uniform fulgi de cocos. Dai la rece 2 ore.

Sursa http://www.tasteofhome.com