Prăjitură cu cremă de brânză

prajitura crema branza jpeg

Simte-te un răsfăţat al acestui început de an şi prepară un desert delicios cu cremă de brânză.

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină 50 g zahăr pudră 250 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 pachet praf de copt 3 linguri lapte 2 linguri ness

Pentru umplutură

250 g brânză

200 ml smântână

130 g zahăr pudră

2 linguri cafea măcinată

50 ml lichior de ouă

100 ml lapte

Se cern făina, zahărul pudră şi praful de copt pe masa de lucru. Se face o gaură în fîină, se pun gălbenuşurile, untul şi nessul dizolvat în lapte.

Se frământă din toate ingredientele un aluat neted, se acoperă cu folie şi se pune la frigider pentru două ore.

Jumătate din aluat se întinde în foaie şi se aşază într-o tavă de 25x30 cm îmbrăcată cu hârtie specială de copt.

Cafeaua măcinată se amestecă cu laptele şi se pune pe foc. Se lasă să se răcească, după care se adaugă lichiorul de ouă.

Se amestecă brânza de vaci cu smântâna, zahărul şi laptele aromatizat. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor în crema de brânză.

Se întinde crema pe blatul din tavă şi deasupra se dă, uniform, pe răzătoarea mare aluatul rămas.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Se lasă să se răcească în formă, după care se taie în porţii.

sursa foto: Profimedia