Prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată

prajitura crema branza ciocolata jpeg

Dacă vrei să obţii o combinaţie de gusturi care să încânte pe toată lumea, prepară o prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată.

Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată

350 g biscuiţi digestivi 2 linguri zahăr pudră 200 g unt

900 g brânză de vaci proaspătă

250 g zahăr

3 linguri făină

1 fiolă esenţă de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

1 ½ linguriţă zeamă lămâie

4 ouă

300 ml smântână

1 vârf cuţit de sare

150 g ciocolată cu lapte

50 g ciocolată albă

1 lingură de unt

Mod de preparare pentru prăjitură cu cremă de brânză şi ciocolată

Se topeşte untul, se lasă să se răcorească şi se amestecă cu biscuiţii măcinaţi şi zahărul pudră. Într-o tavă medie unsă şi tapetată cu hârtie de copt se întinde aluatul de

biscuiţi, presând bine cu o lingură. Se mixează la viteză mică brânza bine scursă, se adaugă, pe rând, ouăle, zahărul, făina şi sarea. Se încorporează esenţa de vanilie, zeama şi coaja de lămâie şi smântâna (treptat, câte o lingură). Se toarnă amestecul de brânză peste blat şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute. Se lasă prăjitura să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă.

Pentru glazură, se mărunţeşte ciocolata cu lapte, se umezeşte cu puţină apă şi se topeşte la bain-marie (nu trebuie să clocotească). Când s-a topit, se adaugă untul, se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcorească şi se amestecă energic. Se toarnă glazura peste prăjitura tăiată bucăţi. În mijlocul fiecărei bucăţi se pune ciocolată albă topită şi se întinde în cercuri cu ajutorul unei scobitori. Şi gata prăjitura cu cremă de brânză şi ciocolată!