Prăjitură cu cremă de ciocolată şi frişcă FOTO

prajitura cu crema de ciocolata si frisca jpeg

Ne bucurăm de fiecare dată când pregătim acest desert răcoros pentru că nu uităm niciodată să-l ornăm şi cu câteva bucăţele de pepene roşu. Aşa că vă poftim şi pe voi la o felie din această prăjitură cu cremă de ciocolată şi frişcă şi o cană cu ceai.

Prăjitură cu cremă de ciocolată şi frişcă - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 8 ouă 250 g margarină 120 g zahăr 120 g făină 30 g cacao 1 praf de copt 1 praf de sare

Pentru crema de ciocolată:

300 ml frişcă lichidă neîndulcită

300 g ciocolată neagră menaj

Pentru crema de frişcă:

300 ml frişcă lichidă îndulcită

½ fiolă esenţă de vanilie

Pentru glazură:

300 g ciocolată neagră menaj

2 linguri de ulei

Prăjitură cu cremă de ciocolată şi frişcă - Mod de preparare

Spargi ouăle şi separi albuşurile. Le baţi spumă cu mixerul şi adaugi un praf de sare. Pui zahărul şi baţi în continuare până devine o cremă mai tare. Adaugi gălbenuşurile, apoi margarina topită şi răcită. Cerni făina şi pudra de cacao, le amesteci, şi adaugi praful de copt şi-l pui în ploaie, peste compoziţie. Amesteci cu o lingură de lemn de sus în jos, uşor, până se omogenizează. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 40 de minute. Când este gata, scoţi pandişpanul şi-l laşi să se răcească.

image

Rupi ciocolata bucăţi şi o topeşti în frişca lichidă pe baie de aburi. Laşi la răcit şi apoi baţi bine cu mixerul până când crema se întăreşte. Dai la frigider.

image

Baţi frişca lichidă până se îngroaşă bine. Adaugi esenţa de vanilie şi amesteci. Pentru glazură, rupi ciocolata bucăţi şi o combini cu uleiul într-un vas pe baie de aburi, până se topeşte bine.

image

Tai pandişpanul de cacao în trei bucăţi pe orizontală. Pui prima foaie pe o tavă, ungi cu crema de cacao, aşezi cea de-a doua foaie şi apoi torni crema de frişcă. Uniformizezi şi aşezi cea de-a treia foaie de pandişpan. Acoperi cu glazura de ciocolată şi apoi dai la frigider 1-2 ore. Tai prăjitura în momentul servirii şi decorezi cu bucăţele de pepene roşu.

image

Cea mai bună prăjitură cu afine

Cea mai bună prăjitură cu afine

Prăjitură cu caise şi brânză de vaci

Prăjitură cu caise şi brânză de vaci

Prăjitură cu cacao şi caise

Prăjitură cu cacao şi caise