Prăjitură cu cremă de cocos

Prajitura cu cremă de cocos jpeg

O prăjitură cu cremă de cocos poate fi oricând un desert pe placul prietenilor tăi, cu care îi vei întâmpina atunci când vin în vizită.

Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de cocos

Pentru blat 4 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri nucă măcinată 1 lingură cacao 3 linguri făină 1 praf de copt

500 g brânză de vaci

1 pachet unt

100 g nucă de cocos

1 esenţă de vanilie

200 g zahăr

50 g ciocolată de menaj

Mod de preparare pentru prăjitură cu cremă de cocos

Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr. Restul de zahăr se topeşte pe foc şi se adaugă în albuşuri bătând în continuare. Se pun gălbenuşurile unul câte unul, nuca, cacaua şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată, şi se coace circa 30‑40 de minute. Se lasă la răcit şi se taie în două. Se fierbe siropul şi se lasă la răcit. Brânza se mixează foarte bine cu zahărul, untul şi cu esenţa de vanilie. Se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează.

Se însiropează primul blat, se pune un sfert din cremă, al doilea blat însiropat şi restul de cremă. Se dă prăjitura cu cremă de cocos la rece pentru o oră, se taie pătrate şi se decorează cu ciocolată rasă.