Prăjitură cu cremă de cocos

O prăjitură cu cremă de cocos poate fi oricând un desert pe placul prietenilor tăi, cu care îi vei întâmpina atunci când vin în vizită.
Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de cocos
Pentru blat 4 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri nucă măcinată 1 lingură cacao 3 linguri făină 1 praf de copt
500 g brânză de vaci
1 pachet unt
100 g nucă de cocos
1 esenţă de vanilie
200 g zahăr
50 g ciocolată de menaj
Mod de preparare pentru prăjitură cu cremă de cocos
Albuşurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr. Restul de zahăr se topeşte pe foc şi se adaugă în albuşuri bătând în continuare. Se pun gălbenuşurile unul câte unul, nuca, cacaua şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată, şi se coace circa 30‑40 de minute. Se lasă la răcit şi se taie în două. Se fierbe siropul şi se lasă la răcit. Brânza se mixează foarte bine cu zahărul, untul şi cu esenţa de vanilie. Se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează.
Se însiropează primul blat, se pune un sfert din cremă, al doilea blat însiropat şi restul de cremă. Se dă prăjitura cu cremă de cocos la rece pentru o oră, se taie pătrate şi se decorează cu ciocolată rasă.