Prăjitură cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Prepararea unui desert te poate pune mereu în încurcătură. Dar această prăjitură cu cremă de iaurt şi fructe de pădure, care mai este şi foarte răcoritoare, o binecuvântare în aceste zile de canicuă, te scoate „basma curată“ ori de câte ori eşti nevoit să prepari ceva dulce pentru tine şi pentru cei dragi.
Prăjitură cu cremă de iaurt şi fructe de pădure - Ingrediente
Pentru blat 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină
400 g iaurt
300 ml frişcă lichidă
4 linguri zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
400 g fructe de pădure
(afine, zmeură)
4 linguri gem de căpşuni
1 plic gelatină (de închegat)
1 plic gelatină transparentă
(de decorat)
Prăjitură cu cremă de iaurt şi fructe de pădure - Cum se prepară
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se mixează câteva minute. Se pun treptat gălbenuşurile şi se încorporează uşor făina. Se toarnă aluatul obţinut într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.Se amestecă iaurtul cu zahărul pudră, frişca bătută, esenţa de vanilie şi gelatina de închegat înmuiată şi topită. Peste blatul răcit, se întinde gemul de căpşuni, apoi crema de iaurt. Se aşază fructele de pădure peste prăjitură după preferinţă şi se toarnă gelatina de decorat înmuiată şi topită. Prăjitura cu cremă de iaurt şi fructe de pădure se lasă la rece trei ore înainte de a o servi.