Prăjitură cu cremă de portocale

Génoise gourmande au chocolat, pâte d'orange, chantilly et thé vert jpeg

Pentru că citricele sunt de sezon, iar prăjitura aceasta este cu cremă de portocală, am putea spune, de ce nu, că vorbim în concluzie despre un desert de sezon.

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă 400 g făină 300 g zahăr 200 g unt 1 plic praf de copt 2 linguriţe cacao coaja de la 1 portocală

Pentru crema de frişcă

400 g frişcă lichidă

150 g zahăr

Pentru crema de portocale

350 ml suc de portocale

100 g zahăr

coaja de la 1 portocală

2 linguri făină

1 lingură amidon

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie pufoasă. Topeşti untul, iar când se mai răceşte, îl amesteci cu ouăle. Adaugi făina cernută, praful de copt, cacaua şi coaja rasă

de portocală. Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Între timp, pregăteşti cremele. Baţi frişca lichidă cu zahărul până se întăreşte şi o dai la frigider. Pentru crema de portocale, torni într-o cratiţă jumătate din cantitatea de suc, adaugi zahărul, coaja rasă de la portocală şi aşezi pe foc. Amesteci până se topeşte zahărul.

Într-un alt castron, combini făina cu amidonul şi restul de suc de portocale. Iei de pe foc amestecul cu suc de portocale şi torni treptat cealaltă compoziţie, omogenizând continuu. Le pui din nou pe foc până se îngroaşă, apoi laşi să se răcească.

După ce blatul s-a copt şi s-a răcit, îl tai în două. Pe prima felie întinzi crema de portocale rece, crema de frişcă şi acoperi cu felia rămasă. Dai la frigider câteva ore înainte să o serveşti.

sursa foto: Sucre Sale