Prăjitură cu cremă de unt

1 profimedia 0109061614 jpg jpeg

Pentru cine iubeşte deserturile, iată o reţetă de prăjitură cu cremă de unt.

De ce ai nevoie ca să faci prăjitură cu cremă de unt:

Pentru aluat:

350 g făină

30 ml apă rece

3 ouă

1 praf de sare

50 g zahăr

1 lingură drojdie uscată

150 g unt

Pentru cremă:

250 g unt moale

100 g zahăr pudră 75 ml lapte condensat

1 lingură coniac

Cum se prepară prăjitura cu cremă de unt

Pentru aluat, amesteci făina cernută cu sarea, zahărul şi drojdia. Separat, baţi cu o furculiţă ouăle de la frigider cu apa rece şi le torni în bolul cu făină. Frămânţi aluatul, apoi adaugi, treptat, untul. Frămânţi din nou 5-7 minute, îl înfăşori în folie alimentară şi-l laşi la temperatura camerei o oră.

Ulterior, îl frămânţi din nou, îl înfăşori în folie şi-l dai la frigider 8 ore. Scoţi aluatul, îl pui pe masa tapetată cu făină, îi dai o formă rotundă şi-l aşezi într-o tavă tapetată. Laşi aluatul la temperatura camerei cam o oră şi jumătate. Coci prăjitura 20-25 de minute la 200 °C.

Între timp, pregăteşti crema. Baţi untul cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi laptele condensat şi coniacul, în fir subţire, pentru a nu se tăia crema. Când prăjitura este gata, o laşi să se răcească. O tai în două şi o umpli cu crema de unt.