Prăjitură cu cremă de unt
Pentru cine iubeşte deserturile, iată o reţetă de prăjitură cu cremă de unt.
De ce ai nevoie ca să faci prăjitură cu cremă de unt:
Pentru aluat:
350 g făină
30 ml apă rece
3 ouă
1 praf de sare
50 g zahăr
1 lingură drojdie uscată
150 g unt
Pentru cremă:
250 g unt moale
100 g zahăr pudră 75 ml lapte condensat
1 lingură coniac
Cum se prepară prăjitura cu cremă de unt
Pentru aluat, amesteci făina cernută cu sarea, zahărul şi drojdia. Separat, baţi cu o furculiţă ouăle de la frigider cu apa rece şi le torni în bolul cu făină. Frămânţi aluatul, apoi adaugi, treptat, untul. Frămânţi din nou 5-7 minute, îl înfăşori în folie alimentară şi-l laşi la temperatura camerei o oră.
Ulterior, îl frămânţi din nou, îl înfăşori în folie şi-l dai la frigider 8 ore. Scoţi aluatul, îl pui pe masa tapetată cu făină, îi dai o formă rotundă şi-l aşezi într-o tavă tapetată. Laşi aluatul la temperatura camerei cam o oră şi jumătate. Coci prăjitura 20-25 de minute la 200 °C.
Între timp, pregăteşti crema. Baţi untul cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi laptele condensat şi coniacul, în fir subţire, pentru a nu se tăia crema. Când prăjitura este gata, o laşi să se răcească. O tai în două şi o umpli cu crema de unt.