Prăjitură cu cremă de vanilie
Să ne răsfăţăm la final de săptămână cu o prăjitură delicioasă şi aromată.
Ingrediente (1 prajitură)
Pentru foi 200 g făină 100 g unt 1 ou 1 lingură lapte 2 linguri zahăr 1 praf de sare ¼ bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
500 ml lapte
2 ouă
2 plicuri zahăr vanilat
100 g zahăr
3 linguri făină
100 g unt
dulceaţă de vişine
50 g miere
100 g cereale musli
Mod de preparare
Pentru foi, amesteci untul, la temperatura camerei, cu făina, oul bătut, laptele, zahărul, bicarbonatul şi sarea. Pui aluatul într-o folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.
După ce s-a întărit, îl împarţi în patru părţi egale. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi patru foi, pe care le coci separat, pe spatele unei tăvi de cuptor, până devin uşor rumene pe margini. Le laşi la răcit.
Pentru cremă, mixezi ouăle, făina, zahărul vanilat. Torni puţin câte puţin laptele fierbinte şi pui vasul pe foc, amestecând până se îngroaşă crema. Dai deoparte şi laşi să se răcorească. La sfârşit, pui untul frecat spumă cu zahărul.
Macini cerealele musli. Pui jumătate din crema de vanilie peste prima foaie, aşezi a doua foaie, întinzi dulceaţa de vişine, o altă foaie, restul de cremă şi ultima foaie pe care o ungi cu miere şi presari cereale musli. O laşi peste noapte înainte de a o servi.