Prăjitură cu cremă de vanilie şi frişcă

prajitura cu crema de vanilie si frisca jpeg

Nu ne putem abţine niciodată de la o porţie zdravănă de frişcă pe o prăjitură apetisantă. La urma uremei cui nu i-ar plăcea o prăjitură cu cremă de vanilie şi frişcă la desert?

Prăjitură cu cremă de vanilie şi frişcă - Ingrediente (8 porţii)

1 l frişcă lichidă esenţă de vanilie 500 ml lapte 100 g zahăr 4 gălbenuşuri 40 g amidon 1 foaie de aluat de plăcintă feliuţe de portocală tăiate 2 linguri de ulei

Prăjitură cu cremă de vanilie şi frişcă - Mod de preparare

Fierbi, la foc mic, laptele cu vanilia şi zahărul. Separat, freci bine gălbenuşurile cu amidonul. Când laptele începe să se încălzească, iei din el cu o lingură şi încorporezi în amestecul de gălbenuşuri. După ce l-ai adus la aceeaşi temperatură, îl torni, în fir subţire, în laptele cald. Pui pe foc, amestecând continuu, şi ţii până se leagă bine crema şi capătă consistenţă. Laşi la răcit. Ungi aluatul de plăcintă cu 2 linguri de ulei şi decupezi, cu gura unui pahar mic, cerculeţe. Le coci până devin aurii. Scoţi tava şi laşi deoparte.

Aşezi în 8 forme mici de inox, cu fund detaşabil, câte un cerculeţ de aluat copt, o lingură de cremă de vanilie, deasupra pui frişca, bătută în prealabil.

Dai formele la frigider. În momentul servirii, scoţi fundul formei şi ornezi desertul cu feliuţe de portocală.