Prăjitură cu cremă şi căpşuni

Fancy Cakes with Strawberry Cream jpeg

Reţete cu căpşuni sunt foarte multe, dar astăzi ne-am oprit la această delicioasă prăjitură cu cremă.

Dificultate mică Preparare 100' Pentru 12 porţii

Ingrediente

Pentru blat

250 g unt

250 g zahăr pudră

5 ouă

250 g făină

1/2 pachet praf de copt

1 ceaşcă lapte

1 lingură cacao

Pentru cremă

4 linguri zahăr

1 lingură suc de lămâie

1 pachet praf budincă de căpşuni

400 ml lapte

250 g unt

500 g căpşuni

Pentru decor

150 g ciocolată

căpşuni

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi zahărul cu untul şi gălbenuşurile, adaugi laptele şi făina cernută cu praful de copt. Încorporezi, la final, uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni jumătate de aluat într-o tavă de 28x30 cm tapetată cu hârtie de copt şi pui 250 g de căpşuni tăiate jumătăţi.

Restul de aluat îl amesteci cu pudra de cacao şi-l întinzi peste căpşuni. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 40-45 de minute. Trebuie să se rumenească frumos.

Pentru cremă, amesteci praful de budincă cu laptele, pui pe foc şi laşi până se îngroaşă, amestecând continuu. Dai deoparte şi amesteci până se răceşte.

Mixezi căpşunile rămase cu sucul de lămâie şi zahărul (poţi folosi mai mult zahăr, după gust). Încorporezi în budinca rece untul moale şi adaugi treptat piureul de căpşuni.

Întinzi crema peste blatul rece şi dai la frigider ca să se întărească. Decorezi prăjitura cu ciocolată topită pe baie de aburi şi căpşuni.