Prăjitură cu dovleac şi suc de roşii

prajitura cu dovleac si suc de rosii jpeg

S-ar putea ca această combinaţie să vi se pară un pic cam ciudată. Dar garantăm un gust deosebit al acestei prăjituri cu dovleac şi suc de roşii, o reţetă pe care o preparau şi mamele şi bunicile noastre.

Prăjitură cu dovleac şi suc de roşii - Ingrediente

Pentru foi 2 ouă 12 linguri zahăr 12 linguri suc de roşii 12 linguri ulei o linguriţă rasă de bicarbonat de amoniu aproximativ 500 g făină un praf de sare

500 g dovleac ras

½ pahar zahăr

2 linguriţe scorţişoară

Prăjitură cu dovleac şi suc de roşii - Cum se prepară

Se bat ouăle, se adaugă uleiul, sucul de roşii, zahărul, bicarbonatul şi făina şi se frământă un aluat care se lasă să se odihnească pe masa de frământat aproximativ 30 minute.

Se împarte aluatul în trei părţi, se întind foi care se coc la foc mic pe fundul tăvii aproximativ 10 minute.Dovleacul dat pe răzătoare se amestecă cu zahărul şi se căleşte până se topeşte zahărul, după care se adaugă scorţişoara.Se pune prima foaie pe un fund de lemn, se întinde jumătate din compoziţia de dovleac, se pune a doua foaie, dovleac şi deasupra cea de-a treia foaie. Se lasă să se pătrundă până a doua zi, când se taie bucăţi.