Prăjitură cu firimituri şi caise

prajitura cu firimituri si caise jpeg

Caisele, aceste fructe dulci-acrişoare ale verii, sunt foarte bune în fel şi fel de deserturi. Unul dintre ele este acesta.

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 1 praf de copt 250 g unt 100 g zahăr 400 g făină 1-2 linguriţe cacao 1 gălbenuş

Pentru umplutură

300 g brânză de vaci

250 ml smântână pentru frişcă

5 linguri zahăr pudră

3 ouă

1 lingură făină

8-10 caise, tăiate jumătăţi

zahăr pudră, opţional, pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina, cacaua, praful de copt şi le amesteci cu untul rece, zahărul şi gălbenuşul până obţii un aluat elastic, din care vei face firimiturile. Îl împarţi în două bile egale şi le dai la rece 15-30 de minute, ca să se întărească.

Între timp, faci crema. Mixezi brânza cu smântâna, ouăle bătute, făina şi zahărul pudră. Tapetezi o tavă şi dai prin răzătoare o bucată de aluat, pe care îl aşezi în mod egal, având grijă să nu îl apeşi. Întinzi crema de brânză peste el, adaugi caisele tăiate, apoi razi a doua bucată de aluat. Dai prăjitura la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 40 de minute. Când s-a răcit, o tai şi, dacă vrei, o pudrezi cu zahăr.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg