Prăjitură cu firimituri şi caise

Caisele, aceste fructe dulci-acrişoare ale verii, sunt foarte bune în fel şi fel de deserturi. Unul dintre ele este acesta.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 1 praf de copt 250 g unt 100 g zahăr 400 g făină 1-2 linguriţe cacao 1 gălbenuş
Pentru umplutură
300 g brânză de vaci
250 ml smântână pentru frişcă
5 linguri zahăr pudră
3 ouă
1 lingură făină
8-10 caise, tăiate jumătăţi
zahăr pudră, opţional, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina, cacaua, praful de copt şi le amesteci cu untul rece, zahărul şi gălbenuşul până obţii un aluat elastic, din care vei face firimiturile. Îl împarţi în două bile egale şi le dai la rece 15-30 de minute, ca să se întărească.
Între timp, faci crema. Mixezi brânza cu smântâna, ouăle bătute, făina şi zahărul pudră. Tapetezi o tavă şi dai prin răzătoare o bucată de aluat, pe care îl aşezi în mod egal, având grijă să nu îl apeşi. Întinzi crema de brânză peste el, adaugi caisele tăiate, apoi razi a doua bucată de aluat. Dai prăjitura la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 40 de minute. Când s-a răcit, o tai şi, dacă vrei, o pudrezi cu zahăr.