Prăjitură cu foi de napolitană

Victoria Ene din Caracal ne-a trimis una dintre cele mai bune reţete de prăjitură. Am decis să v-o prezentăm şi vouă.
Ingrediente
4 ouă 350 g zahăr 250 g nuci 250 g unt 1 pachet foi de napolitană 200 g ciocolată albă 50 g dulceaţă de zmeură 1 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare
Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până obţii o cremă de consistenţa unei smântâni. Separat, pui la caramelizat restul de zahăr, iar când capătă o culoare arămie iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi încorporezi uşor crema de ouă.
După ce se răceşte, omogenizezi crema cu untul şi cu esenţa de rom. Întinzi crema între foile de napolitană, presându-le uşor. Deasupra ultimei foi torni ciocolata albă topită şi, din loc în loc, picuri din dulceaţa de zmeură.