Prăjitură cu foi de napolitană

prajitura cu foi de napolitana jpeg

Victoria Ene din Caracal ne-a trimis una dintre cele mai bune reţete de prăjitură. Am decis să v-o prezentăm şi vouă.

Ingrediente

4 ouă 350 g zahăr 250 g nuci 250 g unt 1 pachet foi de napolitană 200 g ciocolată albă 50 g dulceaţă de zmeură 1 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare

Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până obţii o cremă de consistenţa unei smântâni. Separat, pui la caramelizat restul de zahăr, iar când capătă o culoare arămie iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi încorporezi uşor crema de ouă.

După ce se răceşte, omogenizezi crema cu untul şi cu esenţa de rom. Întinzi crema între foile de napolitană, presându-le uşor. Deasupra ultimei foi torni ciocolata albă topită şi, din loc în loc, picuri din dulceaţa de zmeură.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg