Prăjitură cu foi şi nuci
Acizii Omega 3 din nuci contribuie la protejarea sistemului cardiovascular, fluidifică sângele, ameliorează sensibilitatea la insulină, protejează creierul şi au acţiune antiinflamatorie. Motive bune pentru a prepara o gustoasă prăjitură cu foi şi nuci.
Prăjitură cu foi şi nuci - Ai nevoie de
Pentru foi 60 g unt 6 ouă 6 albuşuri 5 linguri zahăr tos 6 linguri zahăr pudră 100 g făină 1 praf de sare 1 plic praf de copt 2 linguri esenţă de vanilie 300 g nucă măcinată
750 l lapte
6 gălbenuşuri
6 linguri făină
150 g zahăr
300 g unt
200 g nucă măcinată
Prăjitură cu foi şi nuci - Mod de preparare
Mixezi zahărul pudră cu untul la temperatura camerei până devine ca o cremă. Adaugi ouăle unul câte unul, amestecând bine, iar la sfârşit pui esenţa de vanilie. În alt vas amesteci nuca măcinată cu făina, praful de copt şi un praf de sare. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul tos şi torni în ele crema de unt. Încorporezi făina şi amesteci pentru a omogeniza toate ingredientele. Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi coci 4 foi.
Între timp, pregăteşti crema. Combini gălbenuşurile cu zahărul, făina, laptele şi le pui pe foc mic amestecând continuu. Când se îngroaşă, dai deoparte. Freci untul spumă şi-l adaugi în compoziţia de lapte. După ce foile şi crema s-au răcit, asamblezi prăjitura. Întinzi un strat de cremă peste primul blat şi continui alternativ, ultimul strat fiind unul de cremă.
Presari nucă măcinată.