Prăjitură cu fructe de sezon

1366387805 034prajitura 20cu 20piersicute jpeg

Următorul deliciu ţi-l recomandăm pentru serile lungi de vară, când ai vrea să te răsfeţi cu un dulce parfumat, dar uşurel. Se prepară repede şi este bogat în minerale şi în vitamine. Doamnelor şi domnilor, în rol principal: cireşele şi piersicile!

Ingrediente

6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, un vârf cuţit de sare, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt, 4 piersici mari decojite, un pumn de cireşe fără sâmburi, zahăr pudră pentru decor, sucul de la o jumătate de lămâie

Preparare Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un pic de sare. Dacă vrei ca spuma să fie mai tare, adaugi câteva picături de apă rece de la frigider. Adaugi zahărul treptat.

Baţi gălbenuşurile şi le adaugi pe rând în albuşurile bătute spumă. Pui făina în ploaie şi amesteci bine cu mixerul, ca să nu se facă cocoloaşe. La sfârşit, adaugi zahărul vanilat şi praful de copt stins în sucul de la jumătate de lămâie. Pui compoziţia într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Introduci forma în cuptorul încins în prealabil.

După 10 minute, presari peste pandişpanul copt pe jumătate piersicile tăiate în jumătăţi şi scurse şi cireşele fără sâmburi, date prin făină. Laşi pandişpanul la cuptor încă 20 de minute. Când se răceşte, pudrezi cu zahăr.