Prăjitură cu fructe şi iaurt grecesc

prajitura cu fructe si iaurt grecesc jpeg

Va prezentam o prăjitură cu fructe si iaurt grecesc nu necesită coacere. Toppingul de fructe se poate ţine la frigider timp de o oră pentru ca amestecul să se prindă.

Ingrediente:

2 căni de migdale pisate un sfert de cană de ulei de cocos 5 smochine uscate o linguriţă de sare de mare 3 lămâi 2 linguriţe de gelatină 2 căni de iaurt grecesc o cană de cremă de nucă de cocos 2 sferturi de cană de miere o linguriţă de esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de sare o păstaie de vanilie 2 căni de afine congelate

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Se presară migdalele într-o tavă şi se lasă la cuptor timp de 10-15 minute. Se amestecă într-un blender, uleiul de cocos, migdalele, smochinele şi sarea de mare. Compoziţia rezultată se ţine la rece într-o tavă aproximativ 30 de minute.

Puneţi pe foc o crăticioară cu apă, iar deasupra ei aşezaţi un alt recipient în care veţi încălzi zeama de la cele două lămâi şi gelatina, timp de 5 minute. Într-un blender, amestecaţi iaurtul, crema de nucă de cocos, mierea, esenţa de vanilie, sarea şi păstaia de vanilie. Între timp, turnaţi amestecul cu gelatină. Această compoziţie se toarnă peste cea ţinută la frigider şi se lasă la rece timp de 8 ore.

Încălziţi într-o crăticioară pe foc mic, afinele, coaja şi zeama de la o lămâie împreună cu o lingură de miere, timp de 5-10 minute. Se pune conţinutul în blender până obţinem un amestec cremos. Se scoate prăjitura cu fructe de la frigider şi se toarnă toppingul peste. Opţional se poate decora aceasta prajitura cu fructe si iaurt grecesc si şi cu bucăţi de căpşuni.

Prajitura cu lamaie si morcovi

Prajitura cu lamaie si morcovi

Prajitura cu afine

Prajitura cu afine

Prajitura cu afine si coacaze

Prajitura cu afine si coacaze

Foto: familymealblog.com