Prajitură cu gem
O prăjitură cu gem simplă, uşor de făcut şi care are un gust deosebit! Ce ţi-ai putea dori mai mult? Această prajitură va deveni rapid preferata familiei tale. Spor la gătit!
Ingrediente:
200 g unt 500 g făină 300 g zahăr pudră 2 ouă 2-3 linguri apă rece coaja rasă de la o lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 praf sare 2 linguri unt pentru tapetat
gem de fructe
Mod de preparare:
Cerni făina într-un bol şi pui în ea zahărul pudră, praful de copt şi sarea. Faci o gropiţă şi adaugi untul rece mărunţit şi frămânţi cu mâna până când obţii un aluat sfărmâmicios. Pui ouăle, torni şi apa rece şi frămânţi. Strângi toată coca într-o bilă, o înfăşori în folie de plastic şi dai la frigider 30 de minute.
Încingi cuptorul. Întinzi aluatul de prajitura cu sucitorul şi îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară unsă, îndepărtând restul de aluat, pe care-l strângi, îl întinzi cu sucitorul şi îl tai fâşii. Înţepi aluatul din tavă, din loc în loc cu vârful unui cuţit, torni gemul de fructe, nivelezi, iar deasupra întinzi fâşiile de aluat.
Dai prăjitura cu gem la cuptor pentru 35-40 de minute. Lasi prăjitura cu gem sa se raceasca si apoi servesti.
FOTO StockFood