Prăjitură cu gem şi fructe confiate

prajitura cu gem si fructe confiate jpeg

Pentru această prăjitură cu gem şi fructe confiate noi am folosit gem de gutui, pentru o aromă mai specială. Nu este însă musai. Tu poţi folosi orice dulceaţă ori gem îţi place. Rezultatul va fi delicios, indiferent de ce foloseşti. De preferat este un gem mai acrişor.

Prăjitură cu gem şi fructe confiate - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 8 ouă 4 linguri ulei 10 linguri zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 linguri migdale măcinate 5 linguri făină 1 praf de sare

500 g gem de gutui (sau alt gem preferat)

100 g unt

zeama de la o portocală

50 g migdale coapte

fructe confiate

200 ml frişcă

Prăjitură cu gem şi fructe confiate - Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi praful de sare. Se adaugă gălbenuşurile, pe rând, bătând bine după fiecare. Se adaugă untul, apoi migdalele măcinate şi făina cernută de două ori. Se amestecă bine.

Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară medie tapetată cu folie specială pentru copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 35-40 de minute. Se lasă la răcit, apoi se taie în două felii orizontale.

Între timp, se freacă untul spumă, se adaugă gemul de gutui (sau alt gem preferat) şi se amestecă bine. Se adaugă zeamă de portocală, după preferinţă.Se aşază jumătate din umplutură pe prima felie de blat, se acoperă cu a doua felie de blat şi se adaugă restul umpluturii. Se întinde frişca, se pun fructe confiate şi migdale coapte. Se porţionează după câteva ore şi se serveşte.