Prăjitură cu gem şi scorţişoară

prajitura gem scortisoara jpeg

O prăjitură cu gem şi scorţişoară este perfcetă pentru finalul unui meniu la început de săptămână.

Ingrediente pentru prăjitură cu gem şi scorţişoară

300 g făină 300 g zahăr 6 ouă 170 ml ulei 1 praf de copt 1 praf sare 1 pacheţel zahăr vanilat 1 praf scorţişoară măcinată coajă rasă de lămâie 300 g gem de caise pentru umplut 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de preparare pentru prăjitură cu gem şi scorţişoară

Se amestecă 1/3 din cantitatea de zahăr cu făina şi praful de copt. Ouăle întregi se mixează timp de 10 minute cu sarea, scorţişoara, coaja rasă de lămâie, za­hărul vanilat, restul de zahăr şi ­uleiul adăugat treptat, ca la maioneză.

Când compoziţia de ouă şi-a dublat volumul şi a devenit spumoasă, se adaugă amestecul de făină cu zahăr şi praful de copt. Se amestecă cu o lingură de lemn, având grijă ca aluatul să rămână în continuare aerat.

Se toarnă alua­tul preparat într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Se adaugă gemul la mijloc. Se introduce tava la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Se taie pe jumătate după ce se răceşte complet. Se serveşte prăjitura cu gem şi scorţişoară pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.