Prăjitură cu gem şi scorţişoară

O prăjitură cu gem şi scorţişoară este perfcetă pentru finalul unui meniu la început de săptămână.
Ingrediente pentru prăjitură cu gem şi scorţişoară
300 g făină 300 g zahăr 6 ouă 170 ml ulei 1 praf de copt 1 praf sare 1 pacheţel zahăr vanilat 1 praf scorţişoară măcinată coajă rasă de lămâie 300 g gem de caise pentru umplut 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Mod de preparare pentru prăjitură cu gem şi scorţişoară
Se amestecă 1/3 din cantitatea de zahăr cu făina şi praful de copt. Ouăle întregi se mixează timp de 10 minute cu sarea, scorţişoara, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, restul de zahăr şi uleiul adăugat treptat, ca la maioneză.
Când compoziţia de ouă şi-a dublat volumul şi a devenit spumoasă, se adaugă amestecul de făină cu zahăr şi praful de copt. Se amestecă cu o lingură de lemn, având grijă ca aluatul să rămână în continuare aerat.
Se toarnă aluatul preparat într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Se adaugă gemul la mijloc. Se introduce tava la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Se taie pe jumătate după ce se răceşte complet. Se serveşte prăjitura cu gem şi scorţişoară pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie.