Prăjitură cu iaurt şi portocale

prajitura iaurt portocale jpeg

Că arată bine, ştim sigur pentru că iată poza mai sus. dar când vine vorba de gustul acestei prăjituri cu iaurt şi portocale ori ne credeţi pe cuvânt ori puneţi mâna şi o preparaţi. Ar fi de preferat a doua variantă pentru că sigur vă veţi îndrăgosti de un gust senzaţional.

Prăjitură cu iaurt şi portocale - Ingrediente

Pentru aluat 125 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt 50 g unt 2 linguri zahăr 1 ou

500 g iaurt

1 pacheţel de gelatină

5 linguri zahăr tos

portocale sau alte fructe, după gust şi sezon

Prăjitură cu iaurt şi portocale - Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă toate ingredientele şi se lucrează un aluat omogen, nu foarte moale. Se pune într-o folie de plastic şi se lasă 30 de minute la rece. Apoi se scoate şi se întinde într-o foaie nu mai groasă de 1 cm. Se taie 8 (sau 4 în funcţie de diametru) cercuri de mărimea formei în care va sta desertul ulterior la frigider. Cercurile de aluat se

aşază într-o tavă presărată cu făină şi se dau la copt pentru maximum 20 de minute, în funcţie de cuptor. Se scot şi se lasă să se răcească în tavă. Gelatina se prepară conform

instrucţiunilor de pe plic şi apoi se amestecă în iaurt odată cu zahărul. După gust, se pot adăuga şi cuburi de fructe.

Pe fundul fiecărei forme se aşază o rondea de portocală, se umple forma cu iaurtul amestecat cu gelatină şi se pune capac din cercul de aluat copt. Se dă la rece să se închege. Când

se scoate din formă, se pune o farfurie deasupra acesteia şi se răstoarnă prăjitura cu iaurt şi portocale.