Prăjitură cu kiwi şi ceai verde

Green Tea Cake jpeg

Verdele-crud al fructelor de kiwi conferă prăjiturilor un aspect proaspăt şi un gust plăcut. Uşor acrişor, fructul se potriveşte de minune în prăjiturile cu multă ciocolată.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu kiwi şi ceai verde

Pentru blat 200 g ciocolată neagră 200 g unt 4 ouă 200 g zahăr  1 praf de sare 1 linguriţă praf de copt 140 g făină Pentru cremă 400 g mascarpone 3 linguriţe pudră de ceai verde (matcha) 200 g zahăr 2 kiwi Pentru decor ciocolată neagră kiwi

Cum se prepară prăjitura cu kiwi şi ceai verde

Pentru blat, topeşti untul cu ciocolata pe baie de aburi. Separat, baţi ouăle cu zahărul şi cu sarea. Amesteci cele două compoziţii. Adaugi făina şi praful de copt. Torni aluatul în 2 tăvi în care ai întins hârtie de copt şi coci, 2 foi, 15-20 de minute, la 180 °C. Le laşi la răcit.

Pentru cremă, baţi zahărul cu crema mascarpone. La final, adaugi pudra de ceai verde şi kiwi tăiate cubuleţe.

Pe o tavă, întinzi un strat de cremă de ceai verde, acoperi cu o foaie, pui din nou un strat de cremă şi, la final, aşezi ultima bucată de blat. Decorezi prăjitura cu ciocolată neagră şi felii de kiwi. O dai la frigider 2 ore.