Prăjitură cu lapte şi fructe din compot

prajitura lapte fructe jpeg

Cu căpşuni, ori piersici, cu vişine ori cu caise, această prăjitură cu lapte şi fructe din compot poate fi preparată în orice sezon. Unde mai pui că poţi înlocui fructele din compot cu cele proapspete, de sezon! Urmează paşii recomandaţi de noi!

Prăjitură cu lapte şi fructe din compot - Ingrediente

150 g margarină 4 ouă 350 g făină 125 ml lapte 30 g drojdie de bere 2-3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat

4 ouă

750 ml lapte

150 g zahăr

2 linguri făină

1 plic zahăr vanilat

fructe din compot şi proaspete, după gust

mentă proaspătă

Prăjitură cu lapte şi fructe din compot - Mod de preparare

Pentru blat se freacă drojdia cu puţin zahăr şi două linguri de lapte, se lasă la crescut 15-20 de minute, apoi se amestecă cu restul ingredientelor. Se frământă un aluat moale care se toarnă într-o tavă unsă cu puţină margarină şi tapetată cu făină. Se lasă puţin în formă, la crescut, după care se coace aproximativ 25 de minute, la foc potrivit. Între timp, se prepară crema, bătând ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi făina. Peste această compoziţie se toarnă laptele cald, bătând în continuare, apoi se fierbe, la foc mic, amestecând continuu, până când se îngroaşă.

După ce se răceşte blatul, se aşază un strat de fructe, se toarnă crema răcită şi se decorează cu alte fructe şi cu frunze de mentă. Prăjitura cu lapte şi fructe din compot se taie direct în tavă şi se lasă la rece până în momentul servirii.