Prăjitură cu mac, portocale şi brânză de vaci

prajitura mac portocale branza vaci jpeg

E duminică, e frig afară şi parcă nici n-am ieşi din casă. Ce-aţi zice să preparăm o prăjitură cu mac, portocale şi brânză de vaci? Nu-i aşa că e o idee bună?

Ingrediente pentru prăjitură cu mac, portocale şi brânză de vaci

5 ouă 1 cană zahăr 150 g unt 50 g mac coaja de la două portocale 1 praf de sare 300 g făină 1 pliculeţ praf de copt

500 g brânză de vaci

200 g unt

200 g zahăr pudră

1 portocală

2 linguri mac

coajă confiată de portocală

Mod de preparare al reţetei de prăjitură cu mac, portocale şi brânză de vaci

Mixezi untul cu zahărul, gălbenuşurile şi coaja rasă de la două portocale. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare şi, la final, macul şi făina amestecată cu praful de copt. Torni aluatul într- o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 30-40 de minute, depinde de cuptor. Laşi să se răcească în formă.

Mixezi spumă untul cu zahărul pudră, adaugi brânza scursă bine, zeama şi coaja rasă de portocală, mixând continuu. Scoţi blatul din formă, pui crema deasupra, îmbrăcând puţin şi marginile. Presari mac deasupra şi dai la rece pentru cel puţin două ore. Când îl serveşti, decorezi fiecare felie cu coajă de portocală confiată tăiată fâşii.

sursa foto: Shuttertsock

Spune-ne cum ţi se pare reţeta nmoastră de prăjitură cu mac, portocale şi brânză de vaci în secţiunea de comentarii de mai jos.