Prăjitură cu mac şi cremă de brânză

1365075728 4493cumac jpeg

Un desert cu mac grozav şi multă voie bună, de asta ai nevoie intr-o zi linistita in care vrei sa-ti astepti si prietenii apropiati. Dulcele îl prepari tu, iar pe ceilalţi lasă-i să vină cu  buna dispoziţie!

Ingrediente (8 porţii)

5 ouă

1 cană zahăr

150 g unt

50 g mac

coaja de la două portocale

1 praf de sare

300 g făină

1 pliculeţ praf de copt

Pentru cremă

500 g brânză de vaci

200 g unt

200 g zahăr pudră

1 portocală

Pentru decor

2 linguri mac

coajă confiată de portocală

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul, gălbenuşurile şi coaja rasă de la două portocale. Încorporezi al buşurile bătute spumă tare cu un praf de sare şi, la final, macul şi făina amestecată cu praful de copt. Torni aluatul într‑o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 30‑40 de minute, depinde de cuptor. Laşi să se răcească în formă.

tort

Mixezi spumă untul cu zahărul pudră, adaugi brânza scursă bine, zeama şi coaja rasă de portocală, mixând continuu. Scoţi blatul din formă, pui crema deasupra, îmbrăcând puţin şi marginile. Presari mac deasupra şi dai acest desert cu mac la rece pentru cel puţin două ore.

Când serveşti acest desert cu mac, trebuie sa decorezi fiecare felie cu coajă de portocală confiată tăiată fâşii.

Tort cu mac si mandarine

Tort cu mac si mandarine

Cornulete cu mac

Cornulete cu mac

Pateuri cu nuca si mac

Pateuri cu nuca si mac