Prăjitură cu mere
Tuturor ne plac prăjiturile! De la cei mici până la bunici. Cine poate refuza un delicios măr copt cu aromă de vanilie ori scorţişoară? Nimeni! Iată mai jos minunata reţetă pentru prăjitură cu mere.
Ingrediente:
Pentru aluat: 375 g de făină 100 ml unt la temperatura camerei 2 linguri smântână
6 mere mari, zemoase
50 g zahăr
2 linguri unt
2 mere mari, făinoase
60 ml apă
Mod de preparare:
Omogenizezi foarte bine ingredientele pentru aluat şi laşi deoparte un sfert din acesta. Aşezi aluatul într-o formă de tartă, ridicându-l şi pe marginile acesteia. Dai la cuptor pentru un sfert de oră. Cureţi merele zemoase de coajă, le scoţi cotorul şi căsuţa cu seminţe şi le tai mărunt. Pui într-un vas pe foc merele, apa, zahărul şi untul, amestecând din când în când, până devin ca un sos.
Torni peste tarta din cuptor. Merele făinoase le cureţi ca pe cele zemoase şi le tai pătrăţele. Le pui peste sos. Aluatul rămas îl întinzi şi îl tai fâşii şi formezi cu el, deasupra merelor, un grilaj. Dai acest desert cu sos la cuptor pentru încă 20 de minute.
După ce această prăjitură cu mere s-a răcit puţin, presari zahăr.
Desert cu scortisoara si crema de branza
Desert cu scortisoara si crema de branza
Dificultate medie
1 tavă
Timp de preparare: 1h