Prăjitură cu mere

Prajitura cu mere jpeg

Reţeta aceasta de prajitura cu mere am primit-o de la cititoarea noastră Hodoroaba Maria. Vă mulţumim! Echipa click pofta bună aşteaptă reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru umplutură: 500 g faina 150 g untura 1 ou întreg 2 linguri smântână 100 g zahăr 1 praf de copt 1 zahăr vanilat puţina apă (daca aluatul cere) câteva linguri de griş scorţisoară 1,5 - 2 kg de mere date pe răzătoare cu tot cu coajă, fără cotor

zahăr pudră

Mod de preparare:

Faina se freacă cu untura moale (la temperatura camerei), apoi se adaugă restul ingredientelor şi se frământă un aluat omogen. Nu e nevoie sa stea la rece aluatul.

Merele se dau pe răzatoarea cu găuri mari, se presară cu zahar şi se lasă într-un bol ca să-şi lase zeamă, apoi se storc. Aluatul de prajitura se împarte în două părţi. Se întinde o foaie în tavă, se pune un strat de griş, se repartizează merele, apoi se presară scorţişoara. Se intinde şi cealaltă foaie, se presează să se aseze şi se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.

Înainte de a băga prăjitura cu mere în cuptor se presară deasupra zahăr pentru aspect. Prajitura se ţine la cuptorul preîncălzit cam 45-60 min, din care primele 10 min pe foc mare, apoi pe mediu spre mic. Se verifică prajitura cu mere să nu se arda deasupra.

prăjitura cu mere

Prăjitura cu mere se serveşte rece cu zahăr pudrat deasupra.

Prăjitura cu mere

Cozonac cu nuci si mere

Cozonac cu nuci si mere

Cornuri cu mere

Cornuri cu mere

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.