Prăjitură cu mere, nuci şi ciocolată
Prajitura cu mere, nuci si ciocolata este un desert uşor de preparat, perfect pentru un meniu reuşit pentru invitaţii tăi sau pentru familie.
Ingrediente
1 kg mere curăţate 70 g nuci 50 g stafide 600 g făină 400 g zahăr 6 ouă 400 ml ulei 2 pliculeţe praf de copt unt cât o nucă pentru tavă
Pentru umplutură
200 g zahăr pudră
200 g unt
2 gălbenuşuri
40 g cacao
2 linguri rom
120 g marmeladă
Pentru decor
200 g ciocolată menaj
frişcă
nuci
Mod de preparare
Pentru aluat
Se rad merele şi se presează de zeama pe care şi-o lasă. Se amestecă cu nucile, stafidele, zahărul, ouăle şi ule¬iul. La final se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă aluatul de mere. Se dă tava cu prajitura la cuptor şi, apoi, se lasă să se răcească.
Se freacă untul cu zahărul până se trans¬formă în spumă şi se adaugă treptat câte un gălbenuş. După ce s-au pus toate gălbenuşurile şi crema este omogenă, se adau¬gă cacaua şi romul.
Se taie blatul în două iar partea de jos se unge întâi cu mar¬meladă, deasupra acesteia se pune crema şi se acoperă cu partea a doua a blatului. Se topeşte ciocolata de menaj, se toarnă peste prăjitură şi se lasă să se întărească. Cu un cuţit încălzit se taie bucăţi şi se aduce la masă prajitura cu mere, nuci si ciocolata decorată cu frişcă şi nuci.
sursa foto: Photoland