Prăjitură cu mere. Reţetă cu blat pufos

prajitura pufoasa mere jpeg

Să faci o prăjitură de mere nu este mare bătaie de cap. Dar când vine vorba de un blat pufos, s-ar putea ca acesta să fie o adevărată provocare pentru tine.

Ingrediente pentru prăjitură cu mere

6 ouă 6 linguri făină 10 linguri zahăr 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 2-3 pliculeţe zahăr vanilat 6 mere acrişoare 10-12 biscuiţi cu miere de albine sau populari zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare pentru prăjitură cu mere

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul vanilat şi şase linguri de zahăr. Adaugi apoi gălbenuşurile, pe rând, şi încorporezi uşor făina cernută cu praful de copt. Torni compoziţia obţinută într-o tavă înaltă tapetată până sus cu folie de copt şi o coci circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Separat, cureţi merele de coajă, le treci pe răzătoarea cu ochiuri mari, le amesteci cu restul de zahăr, coajă rasă de lămâie şi le căleşti până scade toată zeama. Scoţi blatul din cuptor şi îl aşezi pe planşetă. În tavă, peste o folie de copt, presai biscuiţii măcinaţi, apoi merele călite şi aşezi blatul de pandişpan deasupra. Laşi să se răcească şi răstorni prăjitura, în aşa fel încât pandişpanul să fie dedesubt, iar merele şi stratul de biscuiţi deasupra. Ornezi cu zahăr prăjitura cu mere.

Sursa foto: Shutterstock