Prăjitură cu mere şi frişcă

Prajitura cu mere si frisca jpeg

Te pregăteşti pentru o mare petrecere şi nu ştii cum să-ţi surprinzi invitaţii? Avem noi soluţia. Prepară această prăjitură cu mere si frisca. Cu siguranţă toată lumea va fi încântată, iar munca ta va fi răsplătită cu multe laude.

prăjitură cu mere

Ingrediente: 4 mere 400 g făină 400 g unt 400 g zahăr 7 ouă 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 vârf de cuţit de sare 2 vârfuri de scorţişoară

1 cutie smântână lichidă (200 ml)

1 lingură zahăr tos

zahăr pudră (după gust)

esenţă de vanilie (opţional)

Mod de preparare:

Laşi untul să se topească. Îl amesteci, într-un bol, cu zahărul şi cu pliculeţele de zahăr vanilat şi mixezi 5 minute, până când compoziţia se deschide la culoare şi devine pufoasă.

Separi ouăle. Adaugi gălbenuşurile, rând pe rând, în compoziţie şi omogenizezi. Adaugi făina şi un vârf de sare şi mixezi până obţii un aluat uniform. Baţi spumă albuşurile. Le torni peste aluatul de prajitura rezultat şi amesteci, uşor, până se încorporează. Torni compoziţia într-o tavă specială, unsă cu unt şi presărată cu puţină făină. Dai la cuptor 10 minute.

Cureţi merele de coajă, le tai cubuleţe, le presari cu puţină scorţişoară şi le căleşti uşor într-o oală, cu puţin unt şi zahăr. Le pui peste aluatul de prajitura din cuptor şi mai laşi la copt alte 30-35 de

minute.

Pentru frişcă, torni smântâna rece într-un castron şi presari zahărul tos. Baţi cu mixerul până se întăreşte suficient şi apoi adaugi zahărul pudră, după gust, şi esenţa.

Când este gata, scoţi prăjitura cu mere si friscaşi o laşi să se răcească. O ornezi cu frişcă şi presari peste prăjitura cu mere si frisca un praf de scorţişoară

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere. Reteta cu blat pufos

Prajitura cu mere. Reteta cu blat pufos