Prăjitură cu mere şi mac FOTO
Cele două ingrediente, macul şi merele, fac o „pereche“ reuşită într-un desert delicios. Pui o mână de mac şi câteva mere pentru a-i răsfăţa pe cei dragi. Prăjitura cu mere şi mac este printre preferatele noastre, motiv pentru care ne-am hotărât să vă dezvăluim secretele acesteui reţete.
Prăjitură cu mere şi mac - Ingrediente (8 porţii)
Pentru aluat 270 g făină 150 g unt 150 g zahăr pudră 5 ouă 180 g mac 150 g smântână 750 g mere 3 linguri suc de lămâie 2 linguri pesmet 1 linguriţă praf de copt 30 g amidon sare
150 ml frişcă
felii de mere
1 linguriţă mac
Prăjitură cu mere şi mac - Mod de preparare
Într-un castron, se pun 240 g făină cernută, se adaugă untul tăiat cuburi, 80 g de zahăr pudră, un praf de sare şi un ou. Se frământă un aluat potrivit de tare, se pune în folie şi se lasă să se odihnească la rece 30 de minute.
Macul se pune la înmuiat cu 70 ml de apă, apoi se adaugă smântâna şi două ouă şi se amestecă. Merele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în opt şi se presară cu suc de lămâie.
Aluatul se întinde şi se îmbracă cu el o formă de tort. Se apasă cu degetele, se înţeapă cu furculiţa pe bază şi se presară cu pesmet.
Se toarnă compoziţia de mac şi se acoperă cu bucăţi de mere. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Ouăle rămase se bat spumă tare cu zahărul rămas. Se încorporează uşor 30 g de făină amestecată cu praful de copt şi cu amidonul.
Se scoate forma din cuptor, se toarnă amestecul de ouă şi se mai lasă la cuptor 25-30 de minute. Se decorează cu frişcă, felii subţiri de mere şi cu mac.