Prăjitură cu mere şi nuci, un desert special

1 prajitura cu mere jpg jpeg

Când vrei să prepari un desert delicios şi rapid, această reţetă se va dovedi soluţia salvatoare. Iată cum se prepară prăjitura!

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere şi nuci

50 g unt

225 g zahăr

3 ouă

225 g făină

1 praf de copt

125 lapte

1 linguriţă cacao

Pentru umplutură

1 kg mere

80 g zahăr

1 linguriţă rasă praf de scorţişoară

200 g nucă măcinată

 Cum se prepară prăjitură cu mere şi nuci

Freci untul moale cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul. Separat, combini făina cu praful de copt stins. Alternând, adaugi în amestecul de unt, laptele şi făina. Omogenizezi, urmând, ca la final, să pui şi albuşurile bătute spumă. Într-o tavă tapetată, răstorni 3 sferturi din compoziţie. Pentru umplutură, cureţi merele de coajă, le dai prin răzătoare şi le amesteci cu zahărul. Le căleşti pe foc mic, până când scade zeama pe care o lasă. La final, adaugi nuca şi scorţişoara, după care le întinzi peste aluatul din tavă. Înainte de a turna în tavă compoziţia rămasă, o amesteci cu cacaua. Dai prăjitura la copt aproximativ 30 de minute. O porţionezi numai după răcire.