Prăjitură cu mere şi nuci, un desert special

Când vrei să prepari un desert delicios şi rapid, această reţetă se va dovedi soluţia salvatoare. Iată cum se prepară prăjitura!
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere şi nuci
50 g unt
225 g zahăr
3 ouă
225 g făină
1 praf de copt
125 lapte
1 linguriţă cacao
Pentru umplutură
1 kg mere
80 g zahăr
1 linguriţă rasă praf de scorţişoară
200 g nucă măcinată
Cum se prepară prăjitură cu mere şi nuci
Freci untul moale cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul. Separat, combini făina cu praful de copt stins. Alternând, adaugi în amestecul de unt, laptele şi făina. Omogenizezi, urmând, ca la final, să pui şi albuşurile bătute spumă. Într-o tavă tapetată, răstorni 3 sferturi din compoziţie. Pentru umplutură, cureţi merele de coajă, le dai prin răzătoare şi le amesteci cu zahărul. Le căleşti pe foc mic, până când scade zeama pe care o lasă. La final, adaugi nuca şi scorţişoara, după care le întinzi peste aluatul din tavă. Înainte de a turna în tavă compoziţia rămasă, o amesteci cu cacaua. Dai prăjitura la copt aproximativ 30 de minute. O porţionezi numai după răcire.