Prăjitură cu miere şi cremă caramel

prajitura cu miere jpeg

La ocaziile speciale, alege să prepari o prăjitură cu miere. Adăugată cu grijă în reţete, mierea va da o savoare aparte deserturilor tale. Aşa că poţi să încerci şi tu această reţetă.

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă 200 g zahăr sare 160 g făină 3 linguri miere

Pentru cremă

50 g unt la temperatura camerei

150 g mascarpone

75 g zahăr pudră

100 g smântână pentru frişcă

Pentru crema caramel

600 g zahăr

330 ml lapte

300 ml apă

5 linguri făină

250 g unt

Pentru decor

200 g nuci

Cum se prepară prăjitura cu miere şi cremă caramel

Pentru blat, baţi, un minut, ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zahărul. Torni mierea şi continui să mixezi până când compoziţia va creşte în volum de 3-4 ori şi va deveni pufoasă. Adaugi toată făina şi o amesteci uşor cu o paletă, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Coci blatul 15 minute la 200 ºC, apoi scazi temperatura la 180 ºC şi-l coci încă 30-40 de minute, până când trece testul scobitorii.

Pentru cremă, mixezi untul moale până devine cremos. Încorporezi, treptat, zahărul tot mixând. Adaugi mascarpone şi amesteci cu o lingură. La final, încorporezi frişca, bătută în prealabil. Dai crema de mascarpone la frigider 30 de minute.

Pentru crema caramel, amesteci laptele cu făina. Separat, într-o cratiţă, pui pe foc 400 g de zahăr pentru a se carameliza. Când zahărul devine auriu, torni apa, iar caramelul se va întări. Laşi amestecul pe foc până când zahărul se va dizolva, apoi adaugi restul de zahăr tos. După ce s-a topit, iei cratiţa de pe foc şi adaugi făina amestecată cu laptele. Pui din nou cratiţa pe foc şi amesteci continuu cu un tel până obţii o cremă fină. Iei cratiţa de pe foc, adaugi untul moale şi amesteci totul cu un tel. Laşi crema caramel deoparte pentru a se răcori.

Blatul rece îl tai în două. Ungi prima foaie de blat cu crema de mascarpone. Deasupra pui jumătate din crema de caramel, adaugi celălalt

blat şi acoperi cu nucile mărunţite şi cu restul de cremă de caramel. O dai la frigider 6 ore.

Foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg