Prăjitură cu migdale şi caramel FOTO

prajitura cu migdale si caramel jpeg

Încearcă un desert rafinat, care poate fi preparat cu uşurinţă. Această prăjitură cu migdale şi caramel este un răsfăţ la început de săptămână pentru întreaga familie.

Prăjitură cu migdale şi caramel - Ingrediente

6 ouă 125 g migdale crude descojite 200 g unt 180 g zahăr pudră 320 g zahăr 70 g făină 7 linguri lapte 3 linguri apă zahăr pudră, pentru decor

Prăjitură cu migdale şi caramel - Mod de preparare

Mixezi migdalele măcinate cu 80 g de zahăr pudră, făina şi laptele, până obţii o compoziţie de consistenţa unei paste. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu 150 g de zahăr, apoi le încorporezi în pasta de migdale.

image

Dai drumul la cuptor. Pui compoziţia într-un poş şi, cu ajutorul lui, întinzi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt. Ţii la cuptor 30-35 de minute, după care laşi să se răcească.

image

Pentru caramel, topeşti 150 g de zahăr cu 1 lingură de apă. Torni caramelul pe o foaie de hârtie de copt şi-l laşi la răcit, iar când s-a întărit, îl pisezi. Mixezi gălbenuşurile cu 20 de grame de zahăr până capătă o consistenţă spumoasă, iar la final adaugi apa. Mixezi untul şi-l amesteci cu caramelul. Amesteci cele două compoziţii până se omogenizează.

image

Tai în jumătate, pe lat, blatul şi întinzi crema peste prima foaie. Aşezi a doua foaie, apoi pudrezi cu zahăr.

image

Prăjitură cu ciocolată şi caramel

Prăjitură cu ciocolată şi caramel

Prăjitură cu ciocolată şi cremă caramel

Prăjitură cu ciocolată şi cremă caramel

Prăjitură răsturnată cu mere şi caramel

Prăjitură răsturnată cu mere şi caramel