Prăjitură cu migdale şi portocale
Dacă nu mai ştiţi ce deserturi să pregătiţi pentru cei dragi, vă recomandăm această delicioasă prăjitură.
Ingrediente:
12 linguri de unt o cană şi un sfert de zahăr o jumătate de cană de apă coaja de la 6 portocale( + o linguriţă de coajă rasă) 3 sferturi de cană de făină o jumătate de cană de migdale tocate mărunt o linguriţă de praf de copt un sfert de linguriţă de sare 2 ouă + gălbenuşul de la încă un ou o linguriţă de esenţă de vanilie o cană de iaurt grecesc
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă rotundă şi puneţi hârtie pentru copt în ea, unsă cu unt. Într-o crăticioară, amestecaţi 2 sferturi de cană de zahăr, apa şi cojile de portocale. Se lasă pe foc timp de 3 minute, până se topeşte zahărul. Într-un bol mare, amestecaţi făina, migdalele, coaja rasă de portocală, praful de copt şi sarea. Într-un alt recipient, amestecaţi cu ajutorul unui mixer untul şi restul de zahăr până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi pe rând ouăle, esenţa de vanilie si iaurtul, setând o viteză redusă de amestecare. Amestecaţi cele două compoziţii şi turnaţi totul în tavă. Se ţine la cuptor 50 de minute, se lasă la răcit, apoi se presară coaja de portocală şi se toarnă siropul peste.
Sursa: marthastewart.com