Prăjitură cu morcovi

prajitura morcovi jpeg

Nu ezita şi pregăteşte cea mai bună prăjitură cu morcovi pentru întreaga familie!

Ingrediente

Pentru blat 6 ouă 150 g zahăr tos 200 g făină 1 plic zahăr vanilat 120 g morcov ras 1 Plic praf de copt cu şofran 50 ml ulei

500 g mascarpone

4 gălbenuşuri

100 g zahăr pudră

200 ml frişcă lichidă

1 Plic gelatină

250 g zahăr pudră

2 albuşuri

1 lingură zeamă de lămâie

bomboane-ouşoare pentru decor

Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu uleiul treptat, zahărul vanilat şi morcovul stors de zeamă. Se încorporează uşor făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă aluatul într-o tavă de 20x30 cm unsă şi tapetată. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la foc potrivit. Se lasă să se răcească.

Se mixează bine mascarpone cu gălbenuşurile şi zahărul pudră. Se adaugă gelatina înmuiată şi topită pe aburi (dar fără să dea în fiert), se amestecă, după care se încorporează uşor frişca bătută.

Se taie blatul în ­două pe orizontală. Se aşază o parte, se toarnă crema şi se pune al doilea blat. Se lasă la rece 2-3 ore. Pentru glazură, se bate albuşul cu zahărul pudră şi cu zeama de lămâie până când devine netedă şi lucioasă. Se taie prăjitura în două, se toarnă glazura (lăsând să îmbrace marginile), se dă la rece ca să se întărească, după care se porţionează. Se decorează cu bomboane-ouşoare.