Prăjitură cu nucă şi mascarpone
![1 captura de ecran din 2019 06 19 la 17 27 41 png png](https://cdn.adh.reperio.news/image-b/b80e3c1c-b66c-4979-986b-04c03d9fcea7/index.png?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D652%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Această prăjitură este o explozie de arome. Nucile, împreună cu crema mascarpone şi cafeaua sunt o combinaţie delicioasă pe care dacă o consumi rece îşi intensifică aromele. Îţi prezentăm o prăjitură unică pe care o vei adora.
Ingrediente pentru prăjitura cu nuci şi mascarpone:
125 g unt 150 g zahăr brut 3 ouă separate 200 g făină cu agent de creştere 160 ml lapte 50 g miez de nucă pentru cremă: 250 g mascarpone 1 lingură zahăr pudră 1 lingură cafea instant 1 lingură apă fierbinte
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 160 de grade. Tapetează o tavă cu foaie de copt.
Cu un mixer, bate untul şi zahărul într-un bol pentru 2 minute. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi continuă să amesteci. Transferă amestecul într-un bol mare, adaugă făina cernută, nucile şi laptele, în 2 tranşe.
Bate aluşurile bine şi adaugă-le în amestecul de mai devreme. Pune aluatul în tavă şi dă-l la cuptor pentru 50 de minute. Scoate prăjitura şi las-o la răcit.
Într-un bol mic, bate mascarpone şi zahărul pudră. Într-o ceaşcă combină apa şi cafeaua şi apoi pune amestecul peste cremă.
Taie blatul în două şi pune cremă pe primul strat, adaugă al doilea şi pune crema care ţi-a rămas deasupra. Poţi decora cu nuci şi miere.
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/walnut-cake-with-espresso-mascarpone-cream-9331
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/walnut-cake-with-espresso-mascarpone-cream-9331