Prăjitură cu nucă şi miere

prajitura cu nuca si miere jpeg

Această reţetă de prăjitură cu nucă şi miere este „furată“ din caietul de reţete al unei prietene şi m-am gândit să o dau mai departe. Pentru a fi păstrată în cele mai bune condiţii, mierea trebuie să stea în recipiente cu capac, în locuri ferite de temperaturi ridicate şi de lumină. Mierea nu trebuie să fie prelucrată termic la o temperatură mai mare de 40 de grade Celsius, căci îşi pierde din proprietăţi şi devine toxică.

Prăjitură cu nucă şi miere - Ingrediente (12 porţii)

400 g făină 100 g miez măcinat de nucă 2 linguri miere 4 ouă 6 linguri zahăr 200 ml lapte 1 praf de copt 1 linguriţă ghimbir ras 1 praf de sare coaja rasă de la o lămâie 2 linguri zahăr pudră pentru decor

Prăjitură cu nucă şi miere - Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă în ploaie făina, apoi mierea şi praful de copt. Se toarnă laptele treptat, se adaugă nuca măcinată, ghimbirul ras şi coaja de lămâie. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se încorporează uşor în compoziţia de gălbenuş.

Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie specială de copt şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic. Se lasă să se răcească puţin şi se presară cu zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg