Prăjitură cu nucă şi miere

prajitura nuca miere jpeg

Încă o prăjitură cu nucă şi miere pentru că nu ne mai săturăm şi am lua câte o bucăţică, când bem cafea sau un ceai aromat. Dacă ai intrat şi tu în clubul celor cărora le plac prăjiturile cu nucă şi miere, te poftim la o porţie zdravănă.

Prăjitură cu nucă şi miere - Ingrediente

400 g făină 100 g miez măcinat de nucă 2 linguri miere 4 ouă 6 linguri zahăr 200 ml lapte 1 praf de copt 1 linguriţă ghimbir ras 1 praf de sare coaja rasă de la o lămâie 2 linguri zahăr pudră pentru decor

Prăjitură cu nucă şi miere - Mod de preparare

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă în ploaie făina, apoi mierea şi praful de copt. Se toarnă laptele treptat, se adaugă nuca măcinată, ghimbirul ras şi coaja de lămâie.

Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se încorporează uşor în compoziţia de gălbenuş. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie specială de copt şi

se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic. Se lasă prăjitura cu nucă şi miere să se răcească puţin şi se presară cu zahăr pudră.