Prăjitură cu nuci şi brânză

Nu vi se pare o combinaţie apetisantă? Mai rar întâlnită, dar apetisantă. Trebuie să fiţi de acord cu noi, mai ales dacă o preparaţi urmând indicaţiile noastre. Ingrediente
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
100 g unt
100 g zahăr
1 ou
500 g cremă de brânză
200 g nuci mărunţite
3 ouă
150 g zahăr
2 albuşuri
100 g nuci mărunţite
Mod de preparare
Amesteci untul topit şi răcorit cu zahărul. Adaugi oul bătut. Pui făina amestecată cu praful de copt şi frămânţi un aluat moale şi nelipicios. Împarţi aluatul în două. O bucată o dai la congelator aproximativ 45 de minute, iar cealaltă o întinzi într-o tavă unsă cu unt. Pentru cremă, baţi brânza cu ouăle şi zahărul până devin consistente. La final, adaugi nucile mărunţite. Peste blatul întins torni crema, dai prin răzătoarea mare aluatul din congelator şi pui tava la cuptor 25 de minute. Între timp, baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu nucile mărunţite. Torni compoziţia peste prăjitură şi o mai laşi la cuptor încă 5 minute.