Prăjitura cu nuci şi budincă de vanilie
Considerate în antichitate drept fructe regale, nucile transformă ori prăjitură într-un adevărat „regal“ de gusturi şi arome.
Ingrediente
150 g zahăr 5 ouă 75 ml ulei sare 250 g făină 2 linguri cacao 1 praf de copt 150 g nuci zdrobite zeama de la 1 lămâie
Pentru budincă
100 g ciocolată albă
3 gălbenuşuri
2 linguri făină
500 ml lapte
1 plic gelatină
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru decor
miez de nucă
1 tabletă de ciocolată
Mod de preparare
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu un praf de sare şi uleiul în fir subţire până obţii consistenţa unei maioneze. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul.
Stingi praful de copt cu zeama de lămâie. Adaugi peste bezea gălbenuşurile, pui făina în ploaie, nuca, cacaua şi praful de copt.
Tapetezi o tavă dreptunghiulară şi pui prăjitura. O dai la cuptor până trece testul scobitorii. Între timp, prepari budinca. Amesteci gălbenuşurile cu făina şi laptele cald.
Pui compoziţia pe baie de aburi şi omogenizezi până începe să se îngroaşe. Adaugi ciocolata ruptă pătrăţele şi esenţa de vanilie. Dai deoparte şi pui gelatina preparată conform
instrucţiunilor de pe plic. Întinzi budinca peste prăjitură şi nivelezi.
Topeşti ciocolata şi o torni în fir subţire peste prăjitură şi presari miezul de nucă.
sursa foto: profimedia