Prăjitură cu nuci şi ciocolată

Nouă ne este foarte clar că numele fericirii este ciocolată. Sunteţi şi voi la fel de convinşi? Deserturile cu ciocolată le poţi savura cu un sos de căpşuni, un sos cu unt de arahide ori un sos Amaretto.
Ingrediente
Pentru blat 200 g făină 4 ouă 200 g zahăr 50 g cacao 50 g unt 150 ml apă fierbinte 75 g iaurt 150 g nuci mărunţite 2 linguriţe praf de copt
300 g unt
150 ml lapte
1 ou
150 g zahăr
20 g cacao
150 g ciocolată neagră
50 g unt
Mod de preparare
Pentru blat, torni pudra de cacao în apa fierbinte, adaugi untul şi amesteci până se topeşte. Iaurtul îl combini cu făina şi cu praful de copt. Mixezi ouăle cu zahărul până devin o cremă în care încorporezi, alternativ, compoziţiile de cacao şi de iaurt, amestecând de jos în sus. La final, presari nucile mărunţite. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă cu hârtie de copt şi-l dai la cuptor 50 de minute, până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, baţi oul cu zahărul până devin spumă. Torni laptele. Pui compoziţia pe foc şi o laşi 5-7 minute, amestecând continuu, până se îngroaşă. O laşi să se răcească, la temperatura camerei. Untul moale îl amesteci cu pudra de cacao şi-l mixezi până devine cremos. Această compoziţie o amesteci cu cea de lapte. Pentru glazură, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Tai blatul rece în două şi ungi o felie cu crema obţinută, acoperi cu cealaltă, iar deasupra torni glazura.