Prăjitură cu nuci şi cremă de vanilie
Cu siguranţă, că cel puţin din când în când, vrei să-ţi răsfeţi familia. Ca să-i dăm o mână de ajutor, îţi propunem această reşetă de prăjitură cu nuci şi cremă de vanilie. Va dura cam doua ore până va fi gata de mâncat, dar rezultatul şi mulţumirea celor care vor mânca din ea, merită tot efortul.
Prăjitură cu nuci şi cremă de vanilie - Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 4 ouă 200 g făină 150 g zahăr 1 linguriţă praf de copt vanilie 100 g miez nucă
100 g zahăr
1 ou
100 g unt
25 g cacao
250 g lapte
2 ouă
100 g zahăr
20 g făină
5 g praf de vanilie
100 g ciocolată cu 75% cacao
100 g unt
50 g zahăr pudră
2-3 linguriţe de lapte
Prăjitură cu nuci şi cremă de vanilie - Mod de preparare
Pentru blat, pui nucile pe o tavă şi le dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, 5-10 minute. Baţi ouăle cu zahărul până obţii o spumă, adaugi făina, praful de copt, vanilia şi nucile mărunţite. Aşezi compoziţia într-o tavă şi o dai la cuptorul încins la 180 de grade pentru 40-50 de minute. Baţi oul cu zahărul, adaugi untul şi pudra de cacao. Fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. După ce s-a răcit, întinzi crema de cacao peste blatul de tort, într-un strat de aproximativ 1 cm.
Amesteci ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina şi praful de vanilie. Torni laptele rece şi amesteci până la omogenizare. Pui compoziţia pe foc şi amesteci continuu, 5-10 minute. Când s-a răcorit, aşezi crema de vanilie peste crema de cacao într-un strat de 1 cm. Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Adaugi, treptat, zahărul pudră şi amesteci continuu. Dacă compoziţia este prea groasă, torni 2-3 linguriţe de lapte. Întinzi glazura peste prăjitură într-un strat uniform. Poţi orna prăjitura cu mieji de nucă.