Prăjitură cu nuci şi lapte condensat
Gata! Am decretat: nucile sunt la putere! Motiv pentru care te provocăm să prepari această prăjitură. Noi am făcut-o şi ne-a plăcut foarte mult!
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă 250 g zahăr pudră 1 pacheţel zahăr vanilat 200 g miez de nucă 6 linguri pesmet 1/2 pacheţel praf de copt 1 foaie napolitană
Pentru cremă
1 cutie lapte condensat (400 ml)
250 g unt
Pentru decor
100 g ciocolată menaj
jumătăţi de miez de nucă
Cum se prepară
Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Se adaugă miezul de nucă măcinat şi pesmetul amestecat cu praful de copt. Se îmbracă o
tavă de 25x30 cm cu hârtie de copt, se aşază o foaie de napolitană şi se toarnă aluatul. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute.
Se lasă să se răcească în tavă. Între timp, se pune cutia cu lapte condensat într-o oală şi se umple cu apă. Se fierbe timp de o oră, la foc mic. Se lasă să se răcorească şi se
deschide.
Untul se bate spumă şi se adaugă treptat laptele condensat, care s-a caramelizat la fierbere, şi se omogenizează bine. Se întinde crema peste blatul răcit şi se dă la frigider ca să se întărească. Se scoate hârtia, se întinde peste cremă ciocolata topită şi se dă la rece până se întăreşte. Se taie bucăţi şi se decorează fiecare bucată cu jumătăţi de miez de
nucă.
sursa foto: ImageFood